4933
Filtre Showing 1 - 18 of 123 results
Categorii
Ordoneaza dupa
Filtre Showing 1 - 18 of 123 results
Categorii
Ordoneaza dupa

Fototapet

Fototapetul este un material imprimat care se foloseste pentru decorul peretilor, cu o tema decorativa reprodusa la o scala mare, de obicei cat un perete intreg.
Reprezinta o imagine personalizata imprimata pe un material recomandat pentru aplicare pe perete.

Imaginile folosite pe fototapet

Adesea, pe fototapet se regasesc fotografii profesionale imprimate, ilustratii grafice, arta clasica, moderna sau design digital care decoreaza incaperile.
Alte modele de fototapet au la baza elemente grafice repetitive (pattern-uri) sau imagini monocrome. Cele mai intalnite modele de fototapet sunt: personalizat,  living, bucatarie, 3D.

Istoria fototapetului

Inca din secolul al 17-lea s-au folosit imagini cu secvente de salon sau vanatoare, elemente florale sau peisaje de pe plaja pentru decorul peretilor. In Germania, in jurul anului 1980 a fost un boom al acestui curent de decor. Peisajele din natura sau culorile contrastante erau folosite pentru a obtine o ambianta deosebita acasa sau in spatiile publice.

Cum trebuie să pregătești peretele pentru aplicare?
Fototapetul trebuie să fie aplicat pe pereți netezi, fără fisuri și zugrăviți cu lavabil. Dacă există crăpături sau găuri, trebuie să fie acoperite. Suprafața trebuie să fie uscată, fără praf, fără grăsimi, fără urme de vopsele pe baza de ulei sau alte aplicații pentru a se lipi corect.
Cum se prepară adezivul?
Adezivul special pentru tapet  este inclus în pret și îl gasesti in colet impreuna cu fototapetul.
Important: Adezivul trebuie lăsat pe spatele fototapetului să acționeze timp de câteva minute, înainte de aplicarea primei părți.
Cum se aplică fototapetul?
Fototapetul trebuie aplicat la o temperatură ambientală de aproximativ 20 grade. Piesele din fototapet trebuie aplicate exact pe liniile pe care le-ai trasat pe perete, iar direcția de montaj este de sus in jos.
 Uscarea fototapetului
Uscarea fototapetului trebuie să se facă la o temperatură a camerei de aproximativ 20 de grade, iar perioada de uscare trebuie să fie cât mai lungă deoarece o uscare forțată poate face  fototapetul casant